Kajsa M Johansson

Creepypodden och Ove

Publicerad 2016-01-19 11:42:35 i Allmänt,

Halloj! 

Sitter och äter lite yoghurt. Har sovit så jävulskt illa inatt. Somnade aldrig helt och vaknade och var helt varm och hade ont i axlarna och armarna (har träningsvärk men brukar normalt inte vakna av det?) och hittade inget skönt sätt att ligga på. Sen vaknade jag halv åtta när Mattias skulle åka iväg och träna. Kunde inte somna om förens halv nio och sedan vaknade jag när han kom hem igen. Sen lät han mig sova till typ halv elva. Har ALDRIG problem men sömnen men inatt var ett undantag. Fy. Stackars er som har det såhär. 

Idag är det grå himmel här och det snöar rätt så mycket. Mattias är på ett möte just nu och lite senare tänkte vi äta lunch på byn. Imorgon åker jag nämligen hem. Buuuu! Sedan är det ett tag tills det att vi ses igen. Kanske i mitten på februari någongång. Men jag tror det kommer gå bra. 

Igår tränade jag och senare hade Mattias träning. Efter den åkte vi till Västervik och åt en snabb middag (glömde till och med att ta kort på den? Dålig bloggare! Den såg väldigt aptitlig ut, fläskfilé toast med bea och götta + pommes) innan vi gick på bio. Vi såg en man som heter Ove. Jag skrattade och grät jättemycket. Kanonbra film och jag tyckte om den SÅ mycket. 

Har ett TIPS till er! Om ni gillar sådant alltså. Gå in på er podcast-app och sök på Creepypodden med Jack Werner. Hitills finns 15 avsnitt (det är fem i varje "säsong"). Jag har lyssnat på alla sedan start men igår var det en riktigt obehaglig. "Duscharna" heter den. Ni kommer se den. Men jag rekomenderar er att lyssna från början. Bygga upp lite, ni vet. Jaja. Man måste inte, avsnitten hänger inte ihop på något sätt och har ibland flera historier/vandringssägner osv. i sig. Men ni måste LYSSNA! 

En av anledningarna till varför den var extra obehaglig var kanske för att vi satt och körde på en mörk landsväg mellan de småländska byarna. Helt kantat av skog. Ibland var det någon lite sjö. Mm, feeling!!!!!



Kände att ni behövde se denna. Jag med. Detta var några veckor innan studenten och jag var i Turkiet och stekte på för att få en "fin bränna" lagom till stundentdagen. Vilket life. 
 

Semmelqueen

Publicerad 2016-01-15 18:42:00 i Allmänt,

Halloj!
 
Nu är jag i Vimmerby hos my hubby. Vi sitter och kollar på Modern Family i väntan på att bli hungriga på middag och på att gå och hämta tvätten. 

Jag kom hit igår på dagen och vi har inte gjort så mycket sedan dess. Det ligger ett gym precis här bredvid (då menar jag 5 sekunders prommis) där jag skaffade medlemskap för 10 gånger. Så idag har jag vart där och tränat ett Tabata-pass, det är ett jättefint gym med SPA. Synd att jag inte ska vara här så mycket! Men det är skönt att ha något att göra när jag väl är det. 

Vi var en sväng på byn och fikade och så gick vi till en av de få klädbutikerna här och gjorde ett par kap. Mattias hittade en fin tröja, och jag två. Hurra!

Annars så hade jag en supertrevlig onsdag faktiskt. Jag fick äntligen tillbaka min bil som vart inne för besiktning tre gånger på tre dagar och japp, tredje gången gillt! Min pappa har mekat med den varje kväll haha. Han är BÄST. Sen så åkte jag in till stan och mötte Ebba<3 vi åt lunch på Vappis och satt kvar länge och pratade. Gick runt på stan och vi köpte lite skolböcker och fikade. På kvällen var jag på STEP med Big J! Sen gick jag, Johannes, Ange och Lina en prommis från Odenplan till Östermalm i snöoväder och tights (jag tyckte buss var en idé men njet) och åt Bolognese hemma hos Johannes. Fantastiskt!!!!
 

Köpt rosa saker till min lägenhet i början av veckan!



Åkte tunnelbana i onsdags!
 
 

Bilder från när jag ätit semlor. Det är min favoritsysselsättning såhär års. 
 

Home

Publicerad 2016-01-12 22:56:00 i Allmänt,

Har ni lyssnat på Home av Dotan? Den är så bra, gör det. Det kommer absolut vara en låt som påminner om denna förändringens tid! Jag och Mattias har lyssnat på den väldigt mycket tillsammans sedan han flyttade och jag hade den på repeat under min färd till Gävle och typ alla andra tillfällen jag haft musik på. Vilket är väldigt ovanligt nu för tiden i och för sig. Är på mitt jobb där det är ständigt liv och när jag inte är där vill jag bara ha TYST. 

Idag jobbade jag mitt sista pass och städade ur mitt skåp. Sen tränade jag ett jättekonstigt nytt pass på SATS och efteråt hjälpte jag Frida att hämta saker med bilen. 

Nu har jag kört fast. Har inte duschat än. Så sjukt ej nice, jag vet. Men det är så, duschar jag inte på gymmet kör jag fast och gör det inte alls. Haha. Men jag skall gå och göra det. Nu. Snart. 

Har sån måttlig jävla ångest också! Jag har sett mitt schema för ungefär halva terminen och nu i vår ska jag åka till Österrike med min pappa som fyller jämnt. PRECIS samtigt som en av mina kurser skall avslutas. Jag vet, det är inte hela världen. Jag kunde ju lika gärna blitt sjuk just den dagen. Men jag är en person som typ aldrig i mitt liv gjort ett omprov/komplettering pga. HATAR att ha sådana saker hängandes över mig. 

Men någon gång ska väl bli den första. Och det verkar också bli det första jag kommer behöva göra under mina studier. Jävulskap!!!! Men ok, ska lugna mig. Jag kan inte vara perfekt (det kan ingen) och det är något jag verkligen LÄRT mig. På senare tid alltså.

Men jag kan liksom ändå inte riktigt sluta älta det. Så SNÄLLA ni som pluggar. Kan ni skriva något upplyftande? Att det kommer ordna sig lätt och att omtenta/redovisning eller allt var det heter är SÅ enkelt?


Vill åka till San Diego nu!!!!
 

Snälla, snälla hjälp mig.

Publicerad 2016-01-11 19:58:00 i Allmänt,

Kan ni hjälpa mig!

Jag letar efter något som kan "dela av" ett rum. Alltså typ en smal byrå eller en JÄTTEfin skärmvägg. Den får inte alls ta mycket plats på djupet och gärna inte mer än 100-120 cm på bredden. SNÄLLA!
 
PROOOBLEEEMMZZZZ

Hunger

Publicerad 2016-01-10 22:05:30 i Allmänt,

God kväll!

Jag är SÅ hungrig. Jag har ätit exakt bara godis och socker idag. Utom min lunch men den hör nog också till den kategorin... typ. 

Har haft min "sista" dag på jobbet idag. Jag ska jobba ett kort kvällspass imorgon samt på dagen på tisdag (men på en annan avdelning som behövde lite hjälp) så jag räknar detta som mitt sista riktiga pass. Skönt och konstigt. Fattar fortfarande ingenting. Vet inte ens någonting om Högskolan i Gävle. Hur får man ett schema? Måste jag registrera mig? Vart? Ska jag köpa ALLA dom där böckerna? Tänk om jag inte är med i systemet? Dom kommer missa mig? Haha jag kollapsar. Kommer jag få kompisar? Aaaaahhhh!!!!!

Blir inte klokare av att tänka på det SAMTIDIGT som jag är hungrig. Skitjävul. 

Jag har haft en bra helg. Jag har jobbat. Men den var ändå bra. Igår när jag slutade var jag och hämtade lite saker som jag hade hemma hos Mattias föräldrar och sedan åkte jag ner till min pappa. Vi åt middag och kollade på en film och jag åt jäääättemycket choklad! Jobbade 11-20 idag på enbart sockerkicken och nu är jag slut som artist.

Funderar på om mitt liv kommer bli intressantare nu? Nu, när jag slutar jobba. Jag ska bara invänta den stora dagen, 25 januari, när jag lämnar Stockholm. Jag ska åka ner och vara hos Mattias i Småland under tiden hade jag tänkt. Men jag uppdaterar er där ifrån.

Förresten, är det någon som kan tipsa om ett bra gym i Gävle? Jag vill ha BRA gruppträningspass och studentpris (i den ordningen)!!! Är inne i ett sånt jävla kick ass tränings-flow så inget får störa, ok? Jag älskar SATS men HJÄLP MÄ!


Kan inte ens lägga upp roliga bilder? 15% av min kamerarulle (som är fet) består av sådant här. En serie av nummer som jag måste minnas på jobbet. 


Mina underbara kollegor köpte fika till mig idag<3 i love u



Hejdå!
 

Möblerad lgh i Gävle

Publicerad 2016-01-06 23:19:00 i Allmänt,

Hej på er.

Igår blev det ingen bloggning dessvärre. Jag var i Gävle med min mamma hela dagen. Först var vi och bar in alla mina saker (läs säng, soffa samt några flyttkartonger) i mitt nya lilla hem. Det är inte helt färdigt ännu men snart så. Jag tänker att sådana småsaker som ligger i kartonger behöver jag ju inte hjälp med. Snarare vara ensam för att packa upp och hitta plats för.

Så vi ordnade med alla de större sakerna och nu är det typ bara något slags bord och gardiner kvar. Ska ha ett riktigt tjejrum! Pasteller och vitt. Har alltid önskat det. Men har bott med en av motsatt kön som också haft ett finger med i inrednings-spelet (knappt). Längtar efter att få visa upp det när jag är färdig. 

Runt klockan ett åkte vi ut till Valbo, ca. en mil väster om Gävle, där det ligger ett litet IKEA varuhus som jag hade arbetsintervju på. Den gick kanonbra. Vi åt även lunch och handlade saker som jag kommer behöva hemma som jag inte redan ägde. Sedan åkte vi tillbaka och satte upp det mesta och donade. Vi påbörjade hemfärden vid typ halv åtta. Åkte fyra mil i snöstorm och såg EXAKT ingenting. Mamma hade panik och skrek "KAJSA NU SER DU INGENTING, DU!!!!" "SÄNK FARTEN!!!!!". Sen frågade jag om hon ville köra. Det ville hon inte. Och så blev hon tyst. Så fort vi kom till Uppsala avtog det, i Stockholm var det knappt någon snö. Om man jämför alltså. 

Bjuder på lite Gävle-bilder här nedan.

Idag var jag och tränade bodypump och sedan har jag mailat och fixat och donat tills jag åkte till min morbrors Electrolux butik i Sickla där vi hade en "släktträff" men min mammas sida. Det var en kock där som lagade jättegod mat tillsammans med oss i provköket. Trevlig trettondagsafton helt enkelt! 

Nu sitter jag och FaceTimear med M, vi pratar inte men det är ju trevligt att höra varandra smattra på datorn ändå!



Ytterst allvarlig.






Resten får ni se när det känns klart!


Vackert för ögat men jävul-kallt. Utanför mitt fönster hemma. 



 

Hah!!! Detta är alltså min spegel i badrummet. Har nu påtalat detta problem och hoppas det kommer någon som INTE är 185cm och tycker att "ja, detta är väl en lagom höjd, JAG ser ju MIG" och flyttar ner den.
 

Tror ni möjligtvis...

Publicerad 2016-01-04 22:45:00 i Allmänt,

Tror ni möjligtvis att jag börjar blogga för "nystartens" skull? 2016:s skull? Inte helt omöjligt. Gjorde en snabbanalys av mig själv direkt efter jag tryckt på publiceringsknappen och kom fram till att så kan det vara.

Eller så är det inte så. Jag vet inte! Mina analyser måste bli bättre. Därför börjar jag plugga. Bra så. 

Från i somras. Ingen höjdarsommar vädermässigt. Men känslomässigt så, ja!




Här var man on fleek på ett hotell i Göteborg. Tror det är håret. 

På tal om on fleek så åt jag lunch med några killar på jobbet igår. En av dem frågar "vad är det där on THE fleek som ni snapchatar om hela tiden?" Haha. Sen skyller han på att han "är för gammal" när han visst inte ens var över 30 OCH snapchattar. 
 



Flyttar...

Publicerad 2016-01-04 22:37:47 i Allmänt,

Hej!

Jag har skaffat en dator, eller jag har fått en i present... för ca 2 månader sedan på min födelsedag. MEN, jag tänkte därför att det kan vara kul att börja skiva lite här igen? Visst?

Jag ska flytta om några veckor, till Gävle. Där ska jag börja plugga till Ekonom (!? mm, livet har sina turns) och leva studentliv! Ska bli spänannde men väldigt konstigt. Just nu känns det inte så värst mycket. Jag saknar redan Mattias, min pojkvän, varenda dag eftersom han flyttade till Småland (Vimmerby) ungefär en vecka innan jul. Han spelar ishockey där i ett nytt lag som, enligt mig, är kanonbra. Det är kul att se honom utvecklas!

Min mamma, lillebror och pappa kommer jag sakna men det kommer jag nog över. Mamma och pappa kommer ändå ringa/smsa stup i kvarten så kommunikationen med dessa små föräldrar blir nog inga problem. 

Värst blir nog att sluta jobbet där jag har såna underbara kollegor. Mina fina vänner vet jag kommer komma och hälsa på mig och jag kommer väl åka hit mest hela tiden jag med. Men mina kollegor blir det färre möten med. Där emot tror och hoppas jag att jag får komma ner och sommarjobba med dem. <3 


Ibland glömmer jag nog anledningen till varför jag åker. jag ska PLUGGA. Jag har aldrig haft en plugghjärna. Har fått kämpa som en galning för att få bra betyg. Alla säger att högskola/universitet är en annan grej och att man fixar det. Men jag kommer få slita... Men nu är det dags. Nu gör jag det! Och jag ska göra det BRA!

Imorgon ska jag åka till Gävle med min mamma. Vi har packat bilen full med säng och soffa och allt möjligt strunt jag hittade i förrådet. Ska bo i en nyproducerad lägenhet, precis vid skolan, som är ungefär 25kvm så jag vet inte riktigt hur allt ska få plats men det får man väl se helt enkelt! Det tar jag som det kommer. Så imorgon får jag äntligen se mitt nya hem. Det ska bli kul. Ska även ta en sväng förbi IKEA i Gävle för att se om man kanske skulle kunna få ett extraknäck där? Tror ni det? Jag hoppas det, verkligen. Jag gillar att jobba. Jag vet inte om jag gillar att plugga än. 

Hoppas.

Ha det bra!


Här är några bilder från NYC där jag var med min bästy Ebba i november. 


Detta är Battery Park, södraste delen av Manhattan. Här ifrån tittade vi på Frihetsgudinnan pga jobbigt (och tidskrävande) att åka färja.


Här står jag och ser inte ett smack på Brooklyn Bridge! Därav inte så bra face-game.


Ebba äter en stående (äkta NYC-anda) frukost på Starbucks och tittar på folk på Time Square


Empire state of mind


Min (och Ebbas) nya favoritrestaurang. Alltså. Köttet. Brödet. Dressingen. Salladsbladet. ALLES. 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela